Fiscalitat bàsica per a traductors i intèrprets

8215-a-stack-of-euro-coins-pvDimecres 16 de novembre
Hora: 12.30 – 14.30
Aula: T017. Campus Torre dels Frares.
Carrer de la Laura, 13.
Universitat de Vic

A càrrec de Marta Morros i Christian Olalla, Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya.

Aquesta xerrada s’inclou en el cicle de xerrades anual que la Comissió d’Universitats de l’APTIC organitza amb les Facultats de Traducció i d’Interpretació de les universitats catalanes. En la xerrada, que comptarà amb una part pràctica, es tractaran els temes següents:

  • Com he d’omplir els models d’alta a l’IAE i a la Seguretat Social.
  • Què és el Registro de Operadores Intracomunitarios?
  • Com faig un pressupost?
  • Com faig una factura?
  • Quin tipus d’IVA i d’IRPF he d’aplicar en cada cas?
  • Com faig les declaracions trimestrals?
  • Com faig la declaració anual?

Els ponents ens ho expliquen,

En cada apartat veurem els documents que necessitem i n’omplirem uns quants. També recomanem portar l’ordinador portàtil o la tablet perquè junts farem un model de factura que ens sigui útil en la pràctica professional.

En finalitzar la sessió, aquells estudiants que ho vulguin rebran un arxiu amb tots els documents que es mostraran a la presentació.

Us hi esperem!

Marta Morros Serret és traductora del japonès i de l’anglès al català i al castellà. Treballa amb editorials, estudis de doblatge, agències de publicitat, departaments de màrqueting, universitats i ONG. És sòcia de l’APTIC des del 2006. Ha estat membre de la Junta d’APTIC durant cinc anys i presidenta durant dos anys.

Christian Olalla Soler és traductor de l’alemany i del rus al català i al castellà. És professor de Teoria de la traducció a la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre d’APTIC des de 2013 i actualment és vicepresident de l’associació.

Tots dos són membres de la Comissió d’Universitats d’APTIC. Aquest grup de treball s’encarrega de l’organització del Programa Mentor (un programa de pràctiques coordinat amb la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona) i de les xerrades anuals a les universitats catalanes. Cada any, el tema de les xerrades varia en funció de les necessitats dels estudiants.

Richard Samson

About Richard Samson

I’m a teacher living in Osona, Spain. I'm into tennis, dogs, and chickens. I’m also interested in translation and Moodle (well, digital tools for teaching, in general).
This entry was posted in Profession. Bookmark the permalink.