Slam de traducció. Batalla de traduccions en viu

El dia internacional de la traducció és el 30 de setembre, el dia de Sant Jeroni, el traductor de la Bíblia que es considera el patró dels traductors/es. Cada any hi ha diverses iniciatives entorn a aquesta efemèride, impulsada internacionalment per la Federació Internacional de Traductors.

Aquest any, a casa nostra, una celebració important es fa a l’APTIC (Barcelona) amb una campanya de donació de sang (el 29 de setembre).

El dia 30 de setembre tindrà lloc un col·loqui (“enfrontament”) per comparar i defensar diferents traduccions d’un mateix text. Citem la descripció de l’activitat, extreta de la pàgina del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona:

Per celebrar el Dia internacional de la traducció, presentem l’enfrontament en directe de dos traductors que defensen dues versions diferents en català d’un mateix text.

Es tracta de la traducció de les dues primeres pàgines de Nikhterinó Deltio, una novel·la detectivesca no traduïda de l’autor grec Petros Màrkaris.

Les dues versions que competeixen són el resultat d’un taller de traducció col·laborativa organitzat a l’Escola Oficial d’Idiomes Barcelona-Drassanes en cooperació amb The Language Project, una iniciativa cultural grega, i amb Literature Across Frontiers, una plataforma europea per a l’intercanvi literari, la traducció i el debat polític. El passat mes de maig, dos equips formats per estudiants i amants de les llengües, encapçalats pels dos traductors professionals, van treballar en el text i ara presenten en públic les opcions de traducció escollides…

Per a més informació, consulta el web del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Bona diada de traducció!

 

Richard Samson

Richard Samson

I’m a teacher living in Osona, Spain. I'm into tennis, dogs, and chickens. I’m also interested in translation and Moodle (well, digital tools for teaching, in general).
Richard Samson
Richard Samson

About Richard Samson

I’m a teacher living in Osona, Spain. I'm into tennis, dogs, and chickens. I’m also interested in translation and Moodle (well, digital tools for teaching, in general).
This entry was posted in Catalan, Profession, Spanish, Translation. Bookmark the permalink.